Petter Northug missar den sista chansen att kvala in till OS. Foto: Bildbyrån.

Sjuk Northug missar OS-testet

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug är fortfarande sjuk och har förlorat kampen mot klockan för att hinna ställa upp i helgens världscuptävling i Planica, Slovenien. Därmed ser OS-tåget ut att ha gått.

– Petter är ännu sjuk och missar den sista uttagningstävlingen till OS, skriver norska Adresseavisen.

Det norska skidförbundet har inte kommenterat avhoppet men var nyligen tydlig med vad det var för kritierier som gällde för att ta sig till OS och Plancia-tävlingens betydelse.

OS i Pyeongchang 2018

”Det är sista chansen att kvala in till OS. Mest spännande är det självklart kring herrarnas sprint där det fortfarande är oklart vilka som reser till OS”, skrev förbundet.

Norges skidförbund vill ha besked senast onsdag om Northug kommer att åka med till Slovenien eller inte.

Deadline för OS-anmälan 28 januari

Formellt sett stänger OS-anmälan inte förrän den 28 januari men det norska förbundet har satt deadline till kommande helg.

Northug med två OS-guld och 13-VM-guld har inte tagit en enda världscuppoäng den här vintern som mest bestått av sjukdomar och svaga resultat när han väl tävlat.

Samtidigt med intresset kring Northug har det varit enorma reaktioner i Norge sedan det norska skidskytteförbundet valde att peta den åttafaldige OS-mästaren Ole Einar Björndalen till vinterspelen i Pyeongchang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet