Skrälltvåan: ”Väldigt motiverande”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla tog säsongens första seger i överlägsen stil.

Ändå stal 19-åriga Frida Karlsson mycket av uppmärksamheten när hon gick in som tvåa.

– Detta är väldigt motiverande för att fortsätta i framtiden, säger talangen till SVT Sport.

Charlotte Kalla hade allas ögon på sig efter andraplatsen i skidpremiären i går.

Hon vann i överlägsen stil – ändå blev det återigen en annan åkare som snodde det stora utropstecknet. Frida Karlsson, 19 år gammal, såg stundtals ut att hota om vinsten och åkte in som tvåa.

– Frida Karlsson, mina damer och herrar. Här har vi nästa, kanske, stora svenska skidåkare som nu får sitt genombrott på seniornivå, utbrast SVT:s kommentator Jacob Hård efter målgången.

Huvudpersonen själv var nöjd med loppet.

– Jag försökte fokusera på min egen åkning och sätta tekniken så bra som möjligt, jag tycker jag kunde hålla det ganska bra i dag, säger Karlsson till SVT Sport.

Kalla: ”Jätteglädjande”

Även vinnaren var imponerad över talangens lopp.

– Det är jätteglädjande se att Frida åker så fort så här redan i inledningen av säsongen. Hon är verkligen ett framtidsnamn, det ska bli jättespännande att följa hennes framfart, det är mycket möjligt att jag kommer få fajtas med henne flera gånger den här vintern, säger Charlotte Kalla.

– Det är jättetroligt att många tror på mig. Det känns väldigt bra i dag, ett väldigt fint kvitto på träningen och väldigt motiverande för att fortsätta i framtiden, säger Karlsson.

Resultat:

1. Charlotte Kalla 27:54.1

2. Frida Karlsson +25,2

3. Stina Nilsson +38,2

4. Ebba Andersson +1:04.6

5. Ida Ingemarsdotter +1:16.7

6. Evelina Settlin +1:33.9

7. Masako Ishida +1:37.5

8. Anna Dyvik +1:40.2

9. Petra Novakova +1:44.2

10. Lisa Vinsa +1:48.9

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.