Tre bom för Modin – med nya guiden Emil Jönsson

Uppdaterad
Publicerad

En paralympisk medaljör – tillsammans med en olympisk. Zebastian Modins första tävling tillsammans med nyblivne skidpensionären Emil Jönsson Haag började fint: Fullt i första skyttet.

Men i andra gick det tyngre – tre bom och Modin rasade i resultatlistan.

– Jag kunde inte hålla ihop det i andra skyttet, säger 24-åringen efteråt.

Zebastian Modin inledde världscuptävlingarna hemma i Östersund strålande: Två segrar av två möjliga i längdtävlingarna.

Under tisdagskvällen var det dags att byta gren till skidskytte – dessutom med en helt ny guide. Längdskidåkaren Emil Jönsson Haag avslutade karriären efter förra säsongen, nu är han aktuell som Zebastian Modins nya guide.

– Vi såg det som en uppvärmningstävling. Men om jag skulle förvänta mig något så gick det över förväntan – och då hade jag ändå rätt höga förväntningar, säger Modin efter loppet.

Och Modin fick en fin start på skidskyttesprinten – fullt i första skyttet och snabb åkning innebar att han var tvåa efter halva loppet. Men i andra skyttet fick 24-åringen problem. Tre bom och Modin tappade ett par placeringar.

I mål var han fyra, 41 sekunder efter segraren Iaroslav Reshetynskyi från Ukraina.

Det stora målet den här säsongen är VM om en månad bort, även då teamar Modin upp med Jönsson.

– Allt just nu är in mot VM, det är tanken. Tävlingarna här är förberedelser inför VM, säger Modin, som har målsättningen klar:

– Det är längdtävlingarna och att ta medalj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.