Foto: Reuters/TT

Amy Winehouse som hologram ska ut på turné

Publicerad

Vi har sett det förut, bortgångna musiker som förevigas på scenen som hologram. Nu ska ytterligare en artist stoppas in i denna sortens postuma scengestalt: Amy Winehouse. Ett hologram föreställande den hyllade artisten ger sig ut på världsturné nästa år.

Att artister och musiker efter deras bortgång blir satta på en slags samtidens lit de parad i konsert-form är numera intet nytt. Bland annat har liknande hologram-föreställningar satts upp med artister som Tupac, Michael Jackson, Roy Orbison och Whitney Houston.

Kommande hologram-turné

Enligt BBC kommer nu originalinspelningar av Amy Winehouse användas när hennes hologram projiceras på en scen framför ett liveband under en kommande världsturné. Hon var en av 2000-talets mest uppmärksammade artister. Både för sin R&B-, soul- och jazzinspirerade musik, men också för den livsstil som visades upp i skvallerpressen med hårt festande och droger i fokus.

”Innebär att hennes arv kan fortsätta”

Amy Winehouse dog år 2011 i sviterna av akut alkoholförgiftning, 27 år gammal.

”Vår dotters musik påverkade livet för miljoner människor och det här innebär att hennes arv kan fortsätta”, säger hennes pappa Mitch Winehouse som är del av det kommande turnéprojektet, enligt BBC.

Amy Winehouse hann innan sin bortgång släppa två album, ”Frank” (2003) och ”Back to Black” (2011), och prisades med sammanlagt sex stycken Grammy-statyetter. Varav en av dem efter hennes död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.