Cissi Elwin slutar på Filminstitutet

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Filminstitutets VD Cissi Elwin Frenkel lämnar sin tjänst som hon haft sedan augusti 2006.

– Jag är så glad över att ha fått vara med dessa fyra år när så mycket hänt inom svensk film. Allt från framgångarna på hemmaplan till genomslaget på världsscenen, när svensk film regerade världen med Millenniumtrilogin, Hollywood plockade upp våra stora talanger och när de svenska dokumentärerna påverkade världspolitiken. Jag känner en enorm ödmjukhet för och kärlek till alla de filmskapare som jobbar under svåra villkor och ändå förverkligar alla dessa filmer, säger hon i ett pressmeddelande.

Cissi Elwin Frenkel slutar vid årsskiftet och ska istället bli VD och chefredaktör för tidningen Chef.

– Nu går filmpolitiken snart in i skarpt läge när ett nytt filmavtal ska förhandlas fram. Cissi har gjort ett fantastiskt förarbete genom att få en bred politisk förankring för idén om ett breddat filmavtal och för att svensk film behöver och är värd en stark satsning. Det arbetet kommer nu tf VD Bengt Toll att fortsätta med oförminskad takt, samtidigt som vi inleder rekryteringen av en ny VD för Filminstitutet, säger Svenska Filminstitutets styrelseordförande Håkan Tidlund.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.