Benedict Cumberbatch (till höger) spelar Julian Assange (till vänster) i Hollywoodfilmen ”The Fifth Estate”. Foto: TT/AP

Assange producerar egen Wikileaks-film

Publicerad

Julian Assange både medverkar i och producerar filmen ”Mediastan” som regisserats av journalisten Johannes Wahlström.

”Mediastan” är Julian Assange dokumentärfilm som hade premiär i fredags – samma dag som Hollywoodfilmen ”The Fifth Estate” hade sin premiär. På sin hemsida skriver Wikileaks att ”Mediastan” ska konkurrera med ”The Fifth Estate” som de kallar för ”antiWikiLeaks-filmen”.

Den svenske journalisten Johannes Wahlström har regisserat ”Mediastan” och säger i en intervju med Sveriges Radios Kulturnytt att filmen handlar mer om mediakritik än Wikileaks.

– Hur kom det sig att när en av världens största läckor ägde rum skedde publikationen av den framför allt genom det som Wikileaks var – inte mycket mer än en blogg – snarare än genom de enormt etablerade massmediestruktur som fanns, säger han till Kulturnytt.

Han tillägger i intervjun att filmen har haft stor spridning på nätet där den publicerats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Assange

Mer i ämnet