Foto: TT

Michael Moore filmar ”hemligt projekt” om Donald Trump och Roseanne Barr

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske dokumentärfilmaren Michael Moore avslöjar på Twitter att han arbetar på ett hemligt projekt som kretsar kring Donald Trump och komikern Roseanne Barr. ”Jag känner Roseanne och jag känner Trump. Och de kommer att ångra den dag de lärde känna mig”, twittrar regissören.

Michael Moore har på Facebook delat en video från den gång han tillsammans med den amerikanske presidenten gästade The Roseanne show – Roseanne Barrs kortlivade talkshow från slutet av 90-talet.

I videon diskuterar de tre den amerikanske dokumentärfilmarens film Roger & Me från 1989 – som kretsar kring de förödande konsekvenser som nedläggningen av General Motors fabriker i Michigan ledde till efter ett beslut från företagets vd Roger Smith, enligt The Guardian.

Den dåvarande företagsmagnaten och numera amerikanske presidenten är i klippet oväntat entusiastisk efter att ha sett filmen, som ger en minst sagt pessimistisk bild av amerikansk företagskultur.

”Den är fantastisk, jag älskar vad Moore har gjort. Om jag var Roger skulle jag inte gilla det, men jag gillade filmen. Hoppas bara att han inte gör samma sak med mig.”, säger Trump i klippet.

Jobbar med ”hemligt projekt”

Den amerikanske presidentens farhågor verkar dock besannas efter att Moore twittrat att han jobbar med ett ”hemligt projekt” som handlar om just Trump och Roseanne Barr.

”Jag känner Roseanne och jag känner Trump. Och de kommer att ångra den dag de lärde känna mig”, lyder det olycksbådande budskapet från Michael Moore.

Roseanne Barrs tv-serie Roseanne lades nyss ned med omedelbar verkan efter en rasistisk tweet från den amerikanska komikern.

Moore avslöjade redan i maj 2017 att han arbetade med Fahrenheit 11/9 – som skulle handla om Trumps tid på presidentposten –  en film som skulle produceras av Harvey Weinstein. Efter att The Weinstein Company i mars ansökt om konkurs ser dock filmens framtid i nuläget mycket osäker ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.