George Clooney: ”De män som gör så här ska inte känna sig trygga”

Uppdaterad
Publicerad

På röda mattan vid premiären av bröderna Coens nya film Suburbicon möttes skådespelarna av flera frågor. Men inte om filmen, utan om Harvey Weinstein.

– Det här händer inte bara i Hollywood, det händer över hela världen, säger Julianne Moore till AFP.

Skådespelareveteranerna Matt Damon, Julianne Moore och George Clooney gick alla på röda mattan inför premiären av filmen Suburbicon, bröderna Coens senaste skapelse, där Moore och Damon medverkar och Clooney står för regin.

De fick som vanligt svara på många frågor, men den här gången handlade de till stor del om Harvey Weinstein och de sexuella trakasserier och övergrepp som han anklagas för.

Harvey Weinstein-affären

– Det här är inte något som bara händer i Hollywood, det sker över hela världen och jag tror inte att vi vill nå ett visst resultat, utan det viktiga är att göra det möjligt för kvinnor att tala ut om det som pågår, säger Julianne Moore.

Tror på förändring

Både Matt Damon och George Clooney tror att den senaste tidens händelser kan leda till en förändring i hur män i maktposition beter sig mot kvinnor.

– Det faktum att en av de mäktigaste personerna jag någonsin träffat i Hollywood i princip har bannlysts, anser jag vara en varning till alla män i branschen som använder sin maktställning för att utnyttja en kvinna, säger Matt Damon till AFP.

– Jag tror att vi behöver komma till den punkten där kvinnor känner sig trygga nog att kunna tala om det här, att de blir trodda och att de män som gör så här inte ska känna sig trygga, säger George Clooney till AFP.

LÄS MER: Harvey Weinstein-affären: Detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Harvey Weinstein-affären

Mer i ämnet