• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Regissören Roman Polanski. Foto: AP/TT

Inget nytt åtal väcks mot Roman Polanski

Publicerad

Åklagarmyndigheten i Los Angeles kommer inte att åtala regissören Roman Polanski för anklagelser om övergrepp mot barn, rapporterar nyhetsbyrån AP.

En kvinna har anklagat regissören Roman Polanski för övergrepp som hon säger ägde rum 1975, när hon var tio år gammal. Anmälan gjordes i oktober 2017.

AP har fått tillgång till uppgifter från åklagarmyndigheten i Los Angeles där det står att inget åtal kommer att väckas eftersom uppgifterna är för gamla.

Polanskis advokat Harland Braun säger att anklagelserna är osanna.

Roman Polanski erkände 1977 att han haft sexuellt umgänge med en 13-åring och flydde året därpå till Frankrike för att undvika vad han misstänkte skulle bli ett långt fängelsestraff.

Sedan dess har han inte återvänt till USA, som flera gånger försökt få honom utlämnad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.