Lisa Langseth och Alicia Vikander gör film ihop igen. Foto: TT

Lisa Langseths ”Euphoria” ska tävla i Toronto

Uppdaterad
Publicerad

”Euphoria”, med Alicia Vikander i huvudrollen, är en av tolv filmer som är uttagna att tävla i sektionen Platform.

– Det är så jävla kul att vara med i tävlingssektionen. Jag är jätteglad, säger regissören Lisa Langseth.

Lisa Langseth har regisserat Alicia Vikander två gånger tidigare, men ”Euphoria” är hennes första engelskspråkiga film. Det är också första gången hon tävlar i Torontos filmfestival, som är Nordamerikas största.

– Jag är jätteglad och jättestolt, det känns superkul. Toronto har en fantastisk filmfestival, gigantisk och med en otroligt bredd på sina filmer, säger Lisa Langseth till Kulturnyheterna.

Vill vara kvar i Sverige

”Euphoria” skildrar två systrar på en resa som förvandlas till en uppgörelse om deras liv och livsval. Enligt regissören kommer filmen lyfta ämnen som hur livet ter sig i backspegeln, och hur svåra nära relationer kan vara att hantera.

LÄS MER: Lisa Langseth gör ny film med Alicia Vikander

Vad betyder filmens medverkan för dig som regissör?

– Jag tänker inte så mycket på det, men det är klart att det skapar många möjligheter. Men jag har inget intresse i att ge mig in på en renodlad amerikansk marknad just nu, utan vill fortsätta göra mina egna filmer. Men för filmen är det fantastiskt bra.

Det är på Torontos filmfestival som filmen kommer att få sin världspremiär och svensk premiär blir det i början av 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.