Kristoffer ”Kringlan/K.” Svensson är författare och komiker. Foto: SR/Julia Lindemalm

Malmö Stadsteater stoppar Kringlan

Uppdaterad
Publicerad

Repetitionerna av ”Croque Monsieur” hade redan börjat. Men nu väljer Malmö Stadsteater att stopppa arbetet med revyn. Anledningen: ”K.” Svensson är en av pjäsens författare.

Efter den senaste veckans händelser, då bland annat Aftonbladet och Sveriges Radio brutit samarbetet med komikern och författaren Kristoffer ”K.” Svensson, följer nu även Malmö Stadsteater med i bojkotten. Bakgrunden är att ”K.” Svensson hotat Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och kritikern Victor Malm på Twitter och i podcasten Alla mina kamraterm, vilket Kulturnyheterna tidigare rapporterat om.

På Malmö Stadsteater hade man redan börjat repetera revyn ”Croque Monsieur”, som bland annat ”K.” Svensson varit med och skrivit.

ksvensson

Kan inte gå vidare med materialet

Men nu sätter man i stället upp en ny revy.

– Vi tar starkt avstånd från K. Svenssons uttalande och vi måste nu vidta åtgärder som vi inte alls var beredda på då vi hade repetitionsstart på revyn för en vecka sedan. Även om K. Svensson haft ett strikt professionellt uppdrag från teatern, tillsammans med Valle Westesson, och revyn varken handlar om honom eller speglar hans personliga åsikter och värderingar, kan vi inte gå vidare med ett material som han varit medförfattare till, skriver teaterchef Petra Brylander i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ksvensson

Mer i ämnet