Marknadsplatsen för NFT-konst Open Sea, har blivit utsatt för en attack. Foto: EPA/NEIL HALL

NFT för 1,7 miljoner dollar stulna i attack

Publicerad

NFT till ett värde av 1,7 miljoner dollar ska ha stulits i en attack mot Open Sea, som är en av världens största marknadsplatser för NFT, rapporterar The Verge.

NFT, ”Non-fungible token”, är en typ av äkthetsbevis där ägarskapet lagras i en så kallad blockkedja. Blockkedjan hindrar sedan äkthetsbeviset från att kopieras. NFT finns bland annat i form av digitala konstverk.

Totalt rör det sig om 254 NFT:s från 32 användare som stulits, enligt The Verge. Open Sea försöker att ta reda på vad som har hänt, och de exakta detaljerna kring attacken är ännu inte helt klarlagda.

En phishing-attack

Devin Finzer, vd på Open Sea, har twittrat att det troligen rör sig om en phishing-attack. Phishing är ett sätt att försöka komma åt känslig information, som exempelvis lösenord eller kortnummer. Ofta sker phishing-attacker genom massutskick av ett mejl som innehåller en skadlig länk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.