Adnan Syed har fått presentera nya bevis inför en domstol. Foto: TT

”Serial” följer Syeds förhör

Uppdaterad
Publicerad

Serial säsong 1 har gjort det möjligt för Adnan Syed att presentera nya bevis för en domstol. Skaparen Sarah Koenig släpper nu nya avsnitt av podcasten där hon diskuterar förhöret dag för dag.

Efter Serial säsong 1 har den möjligtvis felaktigt dömda Adnan Syed fått chansen att presentera nya bevis för en domstol i Baltimore. Förhöret började i onsdags och är tänkt att pågå i tre dagar.

Diskuterar förhöret i tre extraavsnitt

Sarah Koenig, som ligger bakom Serial, har valt att delta under förhöret och har redan börjat göra extraavsnitt till podcasten. Tillsammans med producenten Dana Chivvis gör hon ett avsnitt per förhörsdag där de två kommenterar och diskuterar vad som sker i målet.

Första avsnittet finns tillgängligt för streamning och imorgon kommer nästa del. På fredag är det tänkt att domstolen ska ta ett beslut om Adnan Syeds fall ska öppnas för en ny rättegång eller inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer