Skärmdump från allaminakamrater.com. Foto: Alla mina kamrater.

Podcasten: ”Vi borde reagerat starkare”

Uppdaterad
Publicerad

Nu svarar upphovsmakarna till podcasten ”Alla mina kamrater” på kritiken.

Skarp kritik har riktats mot upphovsmännen till podcasten ”Alla Mina Kamrater”, där ”K.” Svensson i ett avsnitt som sändes under veckan hotade Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och recensenten Victor Malm.

De har kallats ”sköna killar som gillar våldtäktsskämt” av Expressens Jens Liljestrand och sägs av Sydsvenskans Patrick Svensson personifiera ”den homosociala ynkligheten”.

ksvensson

”Språkbruket var oacceptabelt”

Nu kommenterar podcasten det hela i ett mail till Kulturnyheterna:

”Under direktsändningen av AMK Morgon den 11 november gick K Svensson, som var inbjuden som gäst, till hårt angrepp mot Åsa Linderborg och Victor Malm.

Avsnittet sändes live och vi blev alla överrumplade av Svenssons ord. Vi inser nu att våra invändningar var alldeles för svaga, vi borde ha reagerat starkare och varit tydligare med att språkbruket var oacceptabelt. Eftersom det skedde under direktsändning låg avsnittet tyvärr uppe en tid innan vi hann klippa bort det. Vi borde ha skött det bättre och ber om ursäkt för det inträffade. Naturligtvis tar vi också helt och fullt avstånd från K. Svenssons uttalanden.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ksvensson

Mer i ämnet