Fortnite och barn som flossar. Foto: Fortnite/SVT

Skaparen av Floss-dansen stämmer Fortnite

Uppdaterad
Publicerad

Först stämde Alfonso Ribeiro, mer känd som Carlton i tv-serien Fresh prince i Bel Air, spelet Fortnite för att ha kapat hans ”Carlton-dans”. Nu hakar floss-skaparen Russell Horning på och stämmer Fortnite.

Russell Horning, även känd som ”The backpack kid”, stämmer skaparna bakom spelet Fortnite, skriver The Guardian.

Horning är den som anses ha kommit på dansen floss, som blev känd 2016 när han framförde den i tv tillsammans med Katy Perry. 16-åringen juridiska ombud har bekräftat för branschtidningen Variety att en stämningsansökan lämnats in mot bolagen Epic games och Take two interactive å Hornings vägnar.

Bolagen har även stämts av Alfonso Ribeiro för att spelet använt hans ”Carlton-dans” som han brukade göra som sin roll Carlton i Fresh prince i Bel Air och av rapperen 2 Milly för dansen Milly rock.

Även Donald Faison, spelade Turk i tv-serien Scrubs, har anklagat, men inte stämt, Fortnite för att ha snott en dansstil från hans rollfigur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.