Mohombi efter fredagens publika genrep inför deltävling tre av melodifestivalen i Coop Norrbotten Arena i Luleå. Foto: Pontus Lundahl/TT

Stjärnorna ändrar scenshowen – bara timmar innan sändning

Uppdaterad
Publicerad

Med bara timmar kvar till sändningen av Melodifestivalen håller nu flera artister på att göra sista minuten-ändringar av sina scenshower. Albin Johnsén har strukit nästan all rekvisita – och Mohombi skippar hela idén om att avsluta showen med en mäktig flygscen.

”Det blev inte den önskade effekten”, skriver hans presskontakt Anna von Friedrichs Grängsjö i ett sms till SVT Nyheter.

När SVT Nyheter träffade Mohombi på torsdagen utlovade han magi under Melodifestivalens deltävling i Luleå. Mot slutet av bidraget skulle Mello-veteranen plötsligt lyfta från golvet och sväva fritt.

Spelade in flera gånger

Scenen spelades in under repetitionerna på torsdagen. Sedan skulle den, genom en liten tv-bluff, klippas på Mohombis bidrag under lördagskvällen. Men det blev inte önskad effekt.

Melodifestivalen 2020

Först testade produktionen att spela in flygscenen igen under repetitionerna på fredagen. Och under generalrepetitionen på fredagskvällen visades mycket riktigt frekvensen – men när teamet såg det färdiga resultatet bestämde de sig för att skippa idén helt och hållet.

”Vi beslutade oss för att skippa flygningen efter att ha testat under rep på grund av att det inte blev den önskade effekten”, skriver hans presskontakt Anna von Friedrichs Grängsjö i ett sms till SVT Nyheter.

”Gör om det hela tiden”

Samtidigt har Albin Johnsén gjort om hela sin show. Under repetitionerna på torsdagen hade han möbler, statyer och dansare som virvlade runt på scenen i lakan. På fredagskvällens scen var all rekvisita borta utom en flygel borta.

– Vi är kreatörer. Vi gör om det hela tiden, säger Albin Johnsén till SVT Nyheter.

Men hur kommer det bli på lördagskvällen då?

– Det får vi se då, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet