Ingen röd matta när filmfestivalerna lämnar den fysiska sfären. Arkivbild från filmfestivalen i Cannes 2016. Foto: AP/TT

Världens största filmfestivaler flyttar till Youtube

Uppdaterad
Publicerad

Tio dagar i maj och juni kommer en filmfestival – arrangerad av 20 av världens största filmfestivaler – att hållas gratis på Youtube.

Festivalen kommer att innehålla långfilm, kortfilm, dokumentärer och panelsamtal, skriver Variety.

Filmfestivalen går under namnet We are one, men vilka filmer som kommer att visas är ännu inte officiellt. Bakom initiativet står flera av världens tyngsta festivaler och varje festival skapar ett eget program.

Coronaviruset och kulturen

Filmfestivalerna Cannes, Berlin, Guadalajara, Karlovy Vary, San Sebastian, Sundance, Toronto, Tribeca och Venedig är några av dem som kommer att visa filmer.

We are one ska enligt arrangörerna inte ses som en ersättning för de individuella filmfestivalerna. Filmfestivalen i italienska Venedig hoppas till exempel fortfarande kunna arrangera evenemanget mer eller mindre som vanligt i början av september.

We are one visas på Youtube 29 maj  – 7 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet