Stora mängder sand och damm har blåst in över Las Palmas de Gran Canaria. Foto: ELVIRA URQUIJO A./TT

23 februari: Nattens nyheter

Publicerad

Resenärer fast på Gran Canaria – tvingas övernatta på flygplatsen

En kraftig sandstorm har svept in över Kanarieöarna och ovädret drabbar tusentals flygresenärer. Hundratals svenskar är strandsatta sedan flygplatsen på Gran Canaria stängt och flera plan på väg till ön har tvingats landa på andra platser än det populära semestermålet. På grund av fulla hotell har hundratals personer tvingats övernatta på flygplatsen.

Sanders utnämns till segrare i Nevada

En tydlig vinnare utkristalliserade sig tidigt i nomineringsvalet i Nevada: Bernie Sanders. Flera amerikanska medier, däribland NBC, CNN och AP, utnämnde Vermontsenatorn till segrare i sina prognoser långt innan dess att alla distrikt rapporterat sina röster.

Konservativa går framåt i Iranvalet

När mer än hälften av rösterna räknats efter fredagens val i Iran ser de konservativa ut att ha tagit ledningen – delvis till följd av det låga valdeltagandet. Enligt valkommissionen väntas det slutgiltiga valresultatet bli offentliggjort under söndagsförmiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.