27 september: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Två mordförsök i Borlänge

Två personer har knivhuggits vid Tjärna ängar i Borlänge. Båda har förts till sjukhus och polisen rubricerar händelserna som mordförsök.

Analys: ”Valet av HD-domare kommer leda till debatt om aborträtten”

”Hon var det självklara valet. Amy Cony Barrett kommer att uppfylla de konservativa kraven och 48-åringen garanterar en republikansk kontroll över Högsta domstolen under många år framöver. Men nu börjar det verkliga ställningskriget, för på vilket sätt kommer Demokraterna att försöka hindra att Barrett nomineras innan valet?”, skriver korrespondent Stefan Åsberg om Donald Trumps nominering av ny HD-domare.

Löfven kräver svar av Ryssland om Navalnyj

Statsminister Stefan Löfven (S) kritiserade Rysslands agerande i Ukraina och krävde svar om förgiftningen av den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj när han på lördagskvällen talade på länk inför FN:s generalförsamling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.