• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Under torsdagskvällen meddelade SAS att man kommer ta fram en handlingsplan, tillsammans med berörda fackförbund, kring rutinen ”Unfit for flight”. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

4 oktober: Nattens nyheter

Publicerad

Efter SVT:s granskning: SAS gör upp handlingsplan med facken

SVT har i flera dagar granskat SAS säkerhetskultur. Efter att fackliga organisationer bekräftat att det finns problem svänger nu SAS helt. Man kommer att ha möte med facken och ta fram en handlingsplan.

”Vi tar uppgifterna på största allvar”, säger flygchefen Rolf Bakken i ett pressmeddelande.

Iraks premiärminister vill ombilda regeringen

Det finns ingen ”magisk lösning” på korruptionsproblemen i Irak, säger premiärministern i ett tv-tal som utgör hans första framträdande sedan de landsomfattande protesterna utbrutit. Men Adil Abd al-Mahdi ger demonstranterna delvis rätt, och utlovar reformer.

Rosenberg räddade Malmö mot FC Köpenhamn

FC Köpenhamn ledde Europa Leaguemötet med Malmö FF efter ett danskt självmål. Då dök Markus Rosenberg upp i straffområdet och räddade en poäng i det prestigefyllda slaget om Öresund.

– En match vi bestämmer över, där vi skapar alla chanser utom en, säger Rosenberg till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.