En tonårspojke skadades allvarligt efter en skjutning i Västerås på måndagskvällen. Foto: Utryckning Uppsala

5 juli: Nattens nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Skjutning i Västerås – tonårspojke allvarligt skadad

En förundersökning om mordförsök har inletts efter att en tonårspojke skadades allvarligt vid en skjutning i Västerås på måndagskvällen. Polisen har haft en stor insats på plats och tagit vittnesuppgifter i jakten på gärningsmannen.

– Det har inkommit uppgifter om gärningspersonen eller gärningspersonerna. Men eftersom det väntas hålla fler vittnesförhör vill polisen inte gå ut med de uppgifterna, säger Johan Thalberg sent på måndagskvällen.

Norska olje- och gasarbetare i strejk – tre oljefält stängs

Vid midnatt gick norska olje- och gasarbetare på Equinors plattformar ut i strejk vilket lett till att tre oljefält stängts. Natten till onsdag kommer ytterligare 117 arbetare tas ut i strejk – vilket innebär att tre plattformar till stängs.

Enligt Norwegian Oil och GAS kommer strejken innebära att 13 procent av den norska gasproduktionen förvinner, samtidigt som oljeproduktionen kommer att minska med 130 000 fat per dag.

22-åring gripen efter skjutning i USA

Sex personer dog och över 30 skadades efter att en man började skjuta mot nationaldagsparaden i Chicago på måndagskvällen, svensk tid. Den misstänkta gärningsmannen som identifieras som en 22-åring från området efterlystes av polisen vid midnatt och kunde kort därefter gripas norr om staden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.