Annie Lööf har arbetat med politik hela sitt vuxna liv och har varit partiledare för Centerpartiet i 11 år. Foto: Anders Wiklund/TT

Annie Lööf tar klivet in i näringslivet

Publicerad

Efter 16 år som politiker börjar Annie Lööf nu som styrelseledamot i företaget Green Iron som jobbar med återvinning av metall.

Förra Centerledaren Annie Lööf tar klivet in i näringslivet, rapporterar Dagens industri.

Lööf blir styrelseledamot i familjebolaget Greeniron som jobbar med metallindustrin att försöka ta fram fossilfritt järn och stål från restprodukter. 

– Det här är ett viktigt steg för mig och en viktig markör för vad jag vill jobba med framåt, nämligen den gröna omställningen i ett bredare perspektiv, säger Lööf till Dagens industri.

Hör Annie Lööf berätta om sin tid som partiledare för Centerpartiet i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Annie Lööf avgår nu som partiledare för Centerpartiet, där opinionssiffrorna sjunkit sedan partiets absoluta toppar. ”Det var en besvikelse på valnatten”, säger hon. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.