Foto: Johan Nilsson/TT

Över 2 000 nya covidfall i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen rapporteras ytterligare 2 272 personer ha konstaterats med covid-19 i Skåne sedan måndagens lägesrapport. Sammanlagt har hittills 55 910 covidfall konstaterats i regionen sedan pandemins början.

Det genomsnittliga antalet covidfall per dag de senaste sju dagarna uppgick till 1 497 fall på måndagen. Det är mer än en fördubbling jämfört med det genomsnittliga antalet för knappt en månad sedan som låg på 712 fall den 24 november.

Antalet inlagda på sjukhus har endast ökat med en patient mellan måndagen och tisdagen. Totalt vårdas 453 personer med covid-19 på skånska sjukhus. 48 av dem får intensivvård.

Flest patienter vårdas i Malmö där det totala antalet uppgår till 187 på tisdagen. I Lund vårdas 112 covidpatienter, i Helsingborg 77, i Kristianstad 61 och i Ystad 16.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet