Charlotte Kalla jublar efter att ha vunnit damernas klassiska tremil under skid-SM i Skellefteå i år. Foto: TT

Borås blir värd för SM-veckan vinter 2021

Publicerad

År 2021 står Borås värd för SM:s vintervecka vilket kommer vara en del av stadens 400-årsjubileum.

Borås blir den sydligaste staden som hittills arrangerat SM:s vintervecka, men efter att ett antal städer utvärderats står det nu klart.

Efter att Borås fått erbjudandet har kommunstyrelsen redan tagit ett formellt beslut.

– Det är med glädje och stolthet vi tagit emot beslutet. Det bekräftar Borås som en idrottskommun i vidaste mening, säger Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S), i ett pressmeddelande.

”Spännande att följa”

Vilka som blir värdstad för SM beslutas av Riksidrottsförbundet och SVT.

– Det ska bli spännande att följa städernas arbete och inte minst eftersom det är ett evenemang där både vi som arrangörer men också aktiva och publik alltid upptäcker något nytt, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

”En av landets finaste skidanläggning”

Borås har tidigare haft SM-veckan sommar både 2014 och 2017, och att de nu i stället ska hålla SM på vinter kan säkert överraska menar SVT:s projektledare.

-Borås som vinterarrangör överraskar säkert många, men stan har faktiskt en av landets finaste och mest nyttjade skidanläggningar. Det var tre bra ansökningar, med lite extra plus till Luleå/Bodens för kreativiteten. Det ska bli spännande att se om idéerna, bland annat ett skidmaraton mellan städerna, förverkligas, konstaterar Ulf Nilsson, SVT:s projektledare för SM-veckan, i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Senaste avsnittet i SVT Play

  • Senaste sändningen

    Rapport · 19 januari 22.55