Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så gick det till när en hel familj dog av akut överhettning under en vandringstur – hör klimatkorrespondent Erika Bjerström i klippet. Foto: Iman Tahbaz/SVT och Privat

Familjen dog av överhettning på vandringsturen

Uppdaterad
Publicerad

Sommarens extremhetta i USA har bidragit till en debatt om hur oförberedd människan är på att hantera klimatkrisens värmeböljor. Unga familjen Gerrish Chung dog på en vandringstur.

– Det enda som hjälper vid extrem hetta är en iskall dusch och att dricka enorma mängder vatten, säger SVT:s klimatkorrespondent Erika Bjerström.

Jonathan, Ellen, deras baby Miju och hunden Oski hann inte försätta sig i säkerhet. Deras öde har beskrivits i detalj i bästsäljaren The Heat Will Kill You First.

Se Erika Bjerström berätta om familjen och vad som händer i kroppen när människan utsätts för extrem värme i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimatkrisen

Mer i ämnet