Morgan Johansson (S) i Morgonstudion. Foto: SVT

”Frustration och ilska kan hjälpa polisen”

Uppdaterad
Publicerad

Trots bilbränder på många håll i Västsverige ser justitie- och inrikesminister Morgan Johansson positivt på utredningsläget.

– Områdena mobiliseras mot gängen, vilket har gett polisen mycket bra information, säger han till SVT:s morgonstudio.

På måndagskvällen kom larm om att flera bilar stod i brand på flera platser i Göteborg, bland annat på Frölunda torg och i Hjällbo.

SVT Morgonstudion träffade justitie- och inrikesminister Morgan Johansson som varit på plats vid Frölunda torg.

– Dessa ungdomar trodde kanske att de kunde komma undan med detta. Men det kommer in mycket information ifrån allmänheten vilket ofta är ett problem i andra fall. Men i detta fall har de boende runt omkring mobiliserat mot de här gängen.

Två unga män har gripits misstänkta för grov mordbrand och våldsamt upplopp meddelande polisen vid lunchtid i tisdags, efter måndagskvällens bränder i Västra Frölunda. Ytterligare en ung man är efterlyst.

– Det finns en ilska och frustration som gör att polisen har fått mycket information. Man har gjort ett par gripanden och den bilden vi har fått är att utredningsläget ser bra ut, säger Morgan Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.