Foto: TT/Sjöfartsverket

Sjöfartsverkets miljardupphandling – se de tidigare reportagen

Uppdaterad
Publicerad
Uppdrag granskning ·

Sedan 2014 har Uppdrag gransknings reportrar Ali Fegan och Lars-Göran Svensson granskat Sjöfartsverket och miljardupphandlingen av sju helikoptrar till sjö- och flygräddningen. Se de tre tidigare reportage här — på onsdag den 20 september sänds uppföljningen.

Det italienska handslaget

Sju nya helikoptrar — i en miljardsatsning. Uppdrag granskning avslöjar spelet bakom

en helikopteraffär som Sjöfartsverket försökte hemlighålla. Reportaget sändes 29 april 2015.

Det italienska handslaget: del 2

Uppdrag granskning avslöjar nya uppgifter om Sjöfartsverkets helikopteraffär, bland annat om hur riksdagen fördes bakom ljuset. Reportaget sändes 7 oktober 2015.

Räddningshelikoptern som inte kom fra

m

Sjöfartsverkets nya omtalade helikopter skulle ut på sitt första skarpa uppdrag i fjällen. Men den kom aldrig fram till olycksplatsen. Reportaget sändes 17 februari 2016

På onsdag den 20 september klockan 20 på SVT1 och SVT Play sänds uppföljningen till granskningen av Sjöfartsverket: ett reportage om interna strider och kostnader som skulle minska — men ökade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.