Kriminaliteten är en fråga där Moderaterna har stort förtroende bland väljarna, säger SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson. Foto: SVT Nyheter Direkt

Mats Knutson: ”Den modell som Moderaterna tänker ska ge dem regeringsmakten”

Publicerad

Det dödliga våldet är som Sveriges andra pandemi, sa Moderaternas partiledare Ulf Kristersson under sitt sommartal. SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson säger att kampen mot kriminalitet är en av de frågor där Moderaterna har högt väljarförtroende.

– Vi har sett i opinionsmätningarna att Moderaterna ökar lite. Inga stora uppgångar, men de har inte tappat till skillnad från Sverigedemokraterna. Det här är den modell som Kristersson och Moderaterna tänker ska ge dem regeringsmakten under nästa riksdagsval, säger Mats Knutson om talet.

Ulf Kristersson fokuserade bland annat på gängkriminaliteten under sitt sommartal.

– Det är tydliga frågor som väljarna ser och oroar sig över. Kriminaliteten är också en fråga där Moderaterna har högt förtroende bland väljarna. Därför är det naturligt för Ulf Kristersson att lyfta det i talet, där han också pekar ut den politiska färdriktningen för sitt parti, säger Mats Knutson till SVT Nyheter Direkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.