Anders Borg. Foto: TT

Anders Borg avgår som vice ordförande i Kinneviks styrelse

Uppdaterad
Publicerad

Förre finansministern Anders Borg avgår som vice ordförande i Kinneviks styrelse efter den rapporterade fylleskandalen i skärgården.”I en situation med stor uppmärksamhet i media väljer jag lämna mitt uppdrag”, skriver han på Facebook.

Strax före klockan 19 på lördagen gav Borg beskedet på sin Facebooksida.

”I en situation med stor uppmärksamhet i media väljer jag lämna mitt uppdrag som vice ordförande i Kinneviks styrelse och styrelseledamot i Bima av omsorg om bolagen”, skriver han.

LÄS MER: Uppgift: Anders Borg ska ha uppträtt skandalartat på fest

Erkänner inte brott

Uppgifterna om Borgs skandalartade beteende under en festkväll rapporterades först av Dagens Opinion.

Anders Borg har bett om ursäkt för sitt beteende. Händelsen är polisanmäld, men enligt fästmön Dominika Peczynski vet ingen riktigt vad som hände under festkvällen. Den förre finansministern påpekar att ursäkten inte betyder att han erkänner brott.

”Min ursäkt på Facebook handlade om att jag betett mig otrevligt. Den ska inte tolkas som ett erkännande av brott. Jag har inte gjort något brottsligt. Rykten, hörsägen och överdrifter i tredje hand bör inte ligga till grund för spekulationer om brottsanklagelser.”

Kinnevik bekräftar

Kinnevik bekräftar att Anders Borg avgår.

”Tidigare i dag lämnade herr Anders Borg in sin avskedsansökan som en ordförande i Kinnevik med omedelbar verkan. Styrelsen har godkänt hans avgång”, skriver bolaget på sin hemsida.

SVT Nyheter har sökt Kinnevik för en kommentar, men bolaget avböjer.

”Vi hänvisar till pressmeddelandet och har inga ytterligare kommentarer”, skriver Kinneviks presskontakt Torun Litzen i ett sms.

SVT Nyheter söker Anders Borg för en kommentar.

LÄS MER: Anders Borg polisanmäls efter rapporterad fylleskandal

LÄS MER: Kritiken mot Anders Borg efter rapporterade fylleskandalen: ”Räcker inte med en ursäkt”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.