Anna Hagwall uteslöts ur Sverigedemokraterna 2016 efter uttalanden som tolkades som antisemitiska. Foto: Pontus Mattsson/SVT

Anna Hagwall går till Alternativ för Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en ledamot som valts in för Sverigedemokraterna i riksdagen har gått med i det nystartade partiet Alternativ för Sverige: Anna Hagwall tidigare andre vice ordförande i SD.

– Jag tycker att Alternativ för Sverige har en väldigt bestämd och klok återvandringspolitik som är nödvändig för att undvika sammanbrott i det svenska samhället, säger Anna Hagwall till SVT Nyheter.

Hagwall uteslöts ur Sverigedemokraterna 2016 efter uttalanden som tolkades som antisemitiska. Sedan dess har hon ändå suttit kvar i riksdagen som så kallad politisk vilde.

Alternativ för Sverige bildades tidigare i år av ledningen i Sverigedemokraternas tidigare ungdomsförbund som uteslöts ur SD efter långvariga konflikter med ledningen. Partiet har en ännu hårdare invandringspolitik än Sverigedemokraterna och vill bland annat ompröva alla uppehållstillstånd som utfärdats i Sverige efter år 2000.

Anna Hagwall är den fjärde riksdagsledamoten som valdes in för Sverigedemokraterna i valet 2014 och som nu anslutit sig till Alternativ för Sverige. De övriga är Ollle Felten, Jeff Ahl och den tidigare partiledaren Mikael Jansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.