Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Barbro Boström di Meo är besviken över att hennes ansökan om medlemskap inte beviljas. Foto: SVT

Barbro i Botkyrka nekas S-inträde – på lördag väljs ny gruppledare

Uppdaterad
Publicerad

Inför helgens val av ny gruppledare för Socialdemokraterna i Botkyrka har 98 personer nekats inträde i partiet. Partidistriktet motiverar det med att de vill undvika fraktionsbildning och att personerna ansökt om medlemskap under mycket kort tid.

Barbro Boström di Meo är besviken över att hon inte får bli medlem.

– Jag skulle aldrig sälja min röst till någon. Det är ingen som har påverkat mig överhuvudtaget. Det här beslutet har jag tagit helt själv, säger hon.

Enligt Stockholms läns partidistrikt har det funnits signaler om att det ska ha skickats sms där personer erbjudits betalning för medlemsavgiften.

Syftet skulle vara att få in nya medlemmar innan lördag för att rösta tillbaka den tidigare avsatta Ebba Östlin som gruppledare i Botkyrka.

Barbro Boström di Meo säger själv att hon stödjer Ebba Östlin, men att detta inte varit avgörande för hennes ansökan om medlemskap och att hon absolut inte tagit emot pengar.

Ordförande: Välkomna att återkomma

Ordföranden i Stockholms läns partidistrikt Åsa Westlund försvarar partiets beslut med att det inte har varit möjligt att göra någon individuell prövning av de som ansökt om medlemskap.

Blotta misstanken att personer ansöker om medlemskap på oriktiga grunder har gjort att partiet nekat medlemskap. Däremot säger hon att de som nobbats är välkomna att återkomma med en ny ansökan.

– Jag hoppas förstås att de delar våra värderingar och därför väljer att ansöka om medlemskap igen. Jag tror också att om man delar våra värderingar så vill man ju också att saker och ting ska gå rätt till och man ska kunna känna sig förvissad om att det har gjort det i det här fallet, att medlemmar som inte ska vara medlemmar har blivit det, säger Åsa Westlund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktkamp inom S i Botkyrka

Mer i ämnet