Debatt mellan Nadim Ghazale och Mustafa Panshiri

Publicerad

Är etnicitet en viktig faktor att fokusera på när det kommer till ungdomsrån eller förstärker den bilden negativa krafter? Mustafa Panshiri, tidigare polis och föreläsare och Nadim Ghazale, kommunpolis i Borås debatterar frågan i kvällens Veckans brott.

På senare tid har en debatt blossat upp kring värdet av att diskutera etnicitet i samband med ungdomsrån. Mustafa Panshiri säger att etnicitet är en viktig faktor att prata om.  

– När de här rånen kommer till de områden där vi bor och det drabbar våra barn är etnicitet det första grannarna kommer säga till varandra. För det är den enda synliga fakta man kommer gå på, säger han.  

Nadim Ghazale tycker att debatten är för ensidig.  

- Vi ska prata om vad det mer är som adderas till en ungdoms ryggsäck som gör att han till slut begår sådana gärningar. Det blir ofta så att när vi förstärker den bilden som finns kring köksborden så förstärker vi också de negativa krafterna, säger han.

Se mer i klippet ovan.

Se mer i kvällens Veckans brott klockan 20.00 i SVT Play och klockan 22.00 i SVT 1.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Veckans brott

Mer i ämnet