Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ebba Busch om varför hon vill sitta kvar som partiledare. Foto: Morgonstudion

Ebba Busch (KD) tillbakavisar rykten om intern splittring: ”Upplever ett stort stöd”

Publicerad

I helgen samlas Kristdemokraterna i Helsingborg för årets Riksting. Och man gör i ett läge där väljarstödet i opinionen svajar betänkligt.

– Den som drivs primärt av kortsiktiga framgångar i opinionen, den ska inte sitta i regering, säger partiledaren Ebba Busch.

Stödet för Kristdemokraterna i opinionen har gått stadigt nedåt sedan valet i fjol. I den senaste mätningen landade partiet på 3,5 procent – alltså under riksdagsspärren.

Det är med den bakgrunden som man nu samlas i Helsingborg.

Men partiledaren Ebba Busch är inte stressad över situationen. Hon konstaterar att KD har fått väljarnas stöd att ”städa upp efter åtta år av ganska rörig politik”.

– Det är inte alltid så uppskattat när man börjar städa upp efter det, men när arbetet är klart då tror jag att vi kommer att belönas i opinionen. Och det är ju som bekant tre år till nästa val, säger hon i Morgonstudion.

”Upplever stort stöd”

Samtidigt har Aftonbladet rapporterat, med hänvisning till källor i partiet, att det uppstått en splittring inom KD till följd av hanteringen av EU-vallistan och att Ebba Buschs framtid kan bli föremål för diskussion om det går dåligt i EU-valet nästa år.

– Jag har många år till i mig och upplever ett stort stöd i mitt parti bortom det här mediespinnet som några få har ett intresse av, och som jag inte ens är säker på finns i partiet, säger Ebba Busch.

Hör KD-ledaren inför Rikstinget i videospelaren ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.