Alla kabinpersonalanställda på flygbolaget Norwegian och BRA i Sverige – 1 800 personer – varslas om uppsägning Foto: Heiko Junge / NTB/TT

Flygbolaget Norwegian varslar alla kabinanställda på Arlandabasen om uppsägning

Publicerad

De globala resebegränsningarna i coronavirusets spår, har orsakat förödande konsekvenser för flygindustrin. Norwegian säger därmed upp sin kabinpersonal till följd av att alla flygningar i Sverige ställts in.

Under måndagen presenterade Norwegian sin rapport för marsmånad. Där framkommer det att flygbolagets trafik hade minskat avsevärt jämfört med samma period 2019, enligt ett pressmeddelande.

”Den extremt snabba utvecklingen av covid-19 pandemin har haft en betydande inverkan på Norwegians trafiksiffror för mars. Till följd av globala reserestriktioner och kraftigt minskad efterfrågan har Norwegian under mars löpande behövt ställa in avgångar”, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i pressmeddelandet.

Coronapandemin

Bland annat ska bolaget ha haft lite över 1 miljon passagerare vilket är en minskning med drygt 60 procent jämfört med 2019, går det att läsa.

Garanterad återanställning

Norwegian, likt de flesta flygbolagen, har fått ställa in flygningar och anpassa kapaciteten utefter rådande omständigheter. Dessutom ska flygbolaget ha fått avbryta de flesta av sina flygningar redan från den 25 mars. Varslet är därmed en konsekvens av den minskade lönsamheten.

Trots att hotet av konkurs just nu drabbar alla bolag i flygindustrin, ser företaget ljust på framtiden – de som nu har sagts upp är garanterade återanställning när verksamheten är tillbaka i sin ordinära form, meddelar företaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet