Den förundersökning som i höstas inleddes mot den kände komikern har lags ned. Enligt kammaråklagaren är skälet bevisproblem och att ”ord stått mot ord”. Foto: SVT

Förundersökning mot känd komiker nedlagd

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen mot den kände komiker som varit misstänkt för bland annat våldtäkt och sexuella ofredanden, läggs ned. De meddelar Åklagarmyndigheten i dag.
– Det har varit ord mot ord och jag har inte haft tillräcklig stödbevisning, säger kammaråklagare Debika Ray Berghog.

Skälet till att undersökningen läggs ned är bevisproblem.

– Den här förundersökningen är nedlagd och avslutad, säger kammaråklagaren Debika Ray Berghog till SVT Nyheter, och fortsätter:

”För att väcka åtal behövs mer stödbevisning än vad vi har fått fram i förundersökningen. Vi har genomfört flera utredningsåtgärder, främst flertalet förhör men även viss teknisk undersökning. Några av brotten har även preskriberats”, skriver myndigheten.

Ska ha begåtts 2013-2017

Det var i oktober förra året som tre kvinnor anmälde den folkkäre komikern för två våldtäkter och ett fall av sexuellt ofredande.
De anmälda brotten ska ha ha ägt rum under perioden 2013-2017, enligt Expressen. Mannen har hela tiden förnekat samtliga brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer