Ett litet barn tittar på alla blommor som täcker en polisbil utanför varuhuset Åhléns under en tyst minut för att hedra de fem personer som omkom i terrordådet på Drottningggatan. Foto: TT

Fru till terrordådsoffer vittnade: ”Mina barn har förlorat sin stora förebild”

Uppdaterad
Publicerad

Chris Bevington räddade livet på sin lilla son, men avled själv i attacken på Drottninggatan. I dag vittnade hans hustru i rätten om den enorma förlusten.

– Han var min livskamrat och min framtid. Att inte kunna dela kärleken för våra barn och deras framsteg med honom och vara ensam med allt, är fruktansvärt.

Ångesten och sorgen täpper till allt i rättssalen.

Bredvid sin advokat sitter kvinnan vars man och son befann sig på Drottninggatan och som hon själv bara en halvtimme innan de attackeras av lastbilen, har kysst farväl.

– Jag minns fortfarande hans läppar mot mina. Det är som att allt hände i går.

”Orkar ingenting, bara vara mamma”

Hennes man Chris Bevington överlevde inte attacken, men det gjorde hennes då sjuåriga son som var med och fick se sin pappa dödas. Hustrun beskriver hur dåligt sonen mår i dag och hur svårt det är att ta hand om hennes båda barn.

– Jag orkar ingenting. Jag orkar inte vara terapeut, jag orkar bara vara mamma.

Än i dag är hon sjukskriven på 50 procent. Hon var tillsammans med Chris Bevington under tio års tid och berättar om deras liv och drömmar tillsammans. Chris Bevington, som jobbade på Spotify, intervjuades för ett jobb i San Francisco och de planerade att flytta till USA eller till London, för att vara närmare hans familj.

”Mina barn har förlorat sin stora förebild”

Hon beskriver också hur Chris älskade fotboll och längtade tills barnen skulle bli lite större så han kunde spela med dem.

– Han brukade säga att han läst att vid sju års ålder så får pappor en speciell relation med sin son. Vår son hade precis fyllt sju när det här hände. Nu älskar han fotboll, precis det som Chris ville att de skulle dela tillsammans.

Hela salen skakar av gråt och tar djupa andetag för att kunna ta in all förtvivlan som kvinnan utstrålar.

– Mina barn har förlorat sin stora förebild och allt vad en pappa betyder för en. De har förlorat en av två personer som ger dem ovillkorlig kärlek.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet