Vid Solna tingsrätt har man under måndagen tagit emot begäran om offentlig försvarare rörande förberedelse till terroristbrott i bland annat Akalla. Foto: Diamant Salihu / Göran Lidén

Grannen: Jag märkte ingenting

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på morgonen slog polisen till mot en lägenhet i Akalla där man misstänker att någon form av terroristbrott förbereddes. Bland annat ska en chockgranat ha använts. Men ingen av de grannar som SVT Nyheter talat med märkte något av dramatiken.

Ingen av de grannar som SVT Nyheter har pratat med märkte av att Säpo och polisen i morse slog till mot en lägenhet i Akalla för att förhindra ett eventuellt terrorattentat.

– Jag lämnade min lägenhet 08.30 för att gå och simma och märkte inget då, säger en av den misstänkta mannens grannar.

Terrorgripna

Överraskad

Han blir överraskad av beskedet att en person i den brunbeiga byggnaden han bor i misstänks för att ha planerat att utföra ett terrordåd. Det finns heller inget på det lilla torget i Akalla som tyder på att i dag skulle vara något annat än en vanlig småkylig vårdag. 

Mycket lugnt på torget i Akalla, trots morgonens dramatiska antiterrorinsats. Foto: Arash Mohktari, SVT

På torget står frukt- och grönsaksståndet som vanligt, och hungriga människor tar sig till restaurangen intill byggnaden där den misstänkte mannen bor för att äta lunch.

I den 13 våningar höga byggnaden rör sig människor in och ut, samtidigt som det enligt uppgifter till SVT Nyheter fortfarande befinner sig poliser i den misstänkte mannens lägenhet på sjunde våningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorgripna

Mer i ämnet