Här lyckas Dan Eliasson undkomma journalisterna på Arlanda när han tar bakvägen. Foto: Brottsplats Sthlm

Här lurar Eliasson journalisterna – smiter ut bakvägen från Arlanda

Publicerad

Ett pressuppbåd väntade på Dan Eliasson när han landade i Sverige på lördagskvällen. Men det var ingen som kunde ställa några frågor till generaldirektören – som fick eskort från planet till en taxi som väntade.

Dan Eliasson, generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), har fått utstå mycket kritik för sin resa till Kanarieöarna över julhelgen. Själv har han sagt att resan var nödvändig – för att han skulle fira jul med familjen.

Några frågor ville han däremot inte svara på när han landade i Sverige igen på lördagskvällen. Pressuppbådet på plats fick knappt en skymt av generaldirektören som lämnade Arlanda bakvägen.

Även bland annat migrations- och justitieminister Morgan Johansson samt statsminister Stefan Löfven har fått kritik för hur de har hanterat restriktionerna inför och under julhelgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.