Kravet börjar gälla senast i början av nästa vecka. Foto: Nordic Choice Hotels

Hotellkedjan inför munskyddskrav för anställda

Uppdaterad
Publicerad

Hotellkedjan Nordic Choice inför krav på munskydd för sina anställda – på samtliga hotell i Norden och Baltikum.

De nya munskyddsreglerna ska börja gälla senast i början av nästa vecka – och gäller all personal som har kontakt med gäster.

– Åker du till stora städer utanför Norden och besöker hotellkedjorna så är det standard med munskydd. Och vi får önskemål från våra anställda om att munskydd skulle öka tryggheten, säger Kenneth Hultgren, kommunikationschef på Nordic Choice till SVT Nyheter.

Omdiskuterad fråga

Många länder har den senaste tiden infört krav på munskydd på arbetsplatser eller i kollektivtrafiken – och frågan är omdiskuterad i Sverige.

Folkhälsomyndigheten har varit skeptisk till liknande krav i Sverige, men på tisdagens presskonferens sa generaldirektör Johan Carlson att ”munskyddsfrågan inte är död” och öppnade för att nya rekommendationer kan komma i Sverige.

Det var bland annat med anledning av Johan Carlsons uttalande som Nordic Choice tog beslut om de nya reglerna, enligt Kenneth Hultgren.

– Det var en ändring i tonaliteten från Folkhälsomyndigheten. Men det är viktigt att komma ihåg att munskydd inte är en ersättning för att hålla bra avstånd, handhygien eller liknande. Det är ytterligare ett tilltag, säger kommunikationschefen.

”Ökar tryggheten”

Samtliga hotelldirektörer inom kedjan har på onsdagen fått information om de nya rutinerna.

– Vi tar nu ytterligare ett steg i att öka tryggheten för våra gäster och anställda genom att införa munskydd för vår personal som är i direktkontakt med gästerna. De ska vara helt försäkrade om att vi gör allt vi kan för att deras vistelse hos oss ska vara trygg och säker, säger koncernchef Torgeir Silseth i ett pressmeddelande.

Nordic Choice har runt 200 hotell i Norden och Baltikum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.