Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kritiska röster höjdes på dagens extrainsatta partistämma där Muharrem Demirok skulle väljas till ny partiledare för Centerpartiet. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Intern kritik mot valet av Muharrem Demirok som ny ledare för Centerpartiet

Publicerad

Kritiska röster inifrån Centerpartiet har höjts angående valet av den nya partiledaren Muharrem Demirok. Inte bara kring hans dubbla medborgarskap och att han tidigare har dömts för misshandel – utan även för att kandidatprocessen inte varit tillräckligt öppen.

– Jag måste tyvärr säga att Muharrem Demirok inte är min partiledarkandidat, sa Lars Bäckström från Centerpartiet i Västerbotten inför sina kolleger på partistämman tidigare i dag.

Under torsdagen valdes Muharrem Demirok till ny partiledare för Centerpartiet. Både innan dagens extrainsatta partistämma, och under den, tog vissa partikolleger tillfället att vädra sitt missnöje med valet av den nya centerledaren.

En del av kritiken handlar om att kandidatprocessen gått för snabbt och att man borde tagit mer tid på sig att presentera en kandidat.

– Vi blev lovade en öppen process där valberedningen skulle lyssna till alla. Och det var säkert fler än vi i Västerbotten som blev lite förvånade över att Helena Lindahl inte kom på förslag, sa Lars Bäckström från Centerpartiet i Västerbotten som menar att Demirok är en relativt okänd person för många i partiet.

En annan som framförde kritik var Bo Hagström, ordförande för Centerpartiet Gullspång, som menar att det är ett misstag att välja en ”storstadsledare”.

Hör hans kritik i klippet ovan – samt Centerkvinnornas Emma Blomdahl Wahlberg som försvarar valet av Demirok.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.