Ken Howery finns på Forbes lista över världens rikaste. Foto: Twitter

Ken Howery blir USA:s ambassadör i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Finansmannen och en av världens rikaste män Ken Howery utsågs för nästan ett år sedan av Trump till ny ambassadör i Sverige. Men först under tisdagen godkändes han av senaten.

I mer än två och ett halvt år har USA saknat ambassadör i Sverige, sedan Trump kallade hem Obama-utsedda Azita Raji. USA har istället haft flera tillfälliga chefer.

Redan i oktober 2018 nominerade Trump miljardären och Paypal-grundaren Ken Howery som ny ambassadör. Han finns på Forbes lista över världens rikaste, men först under tisdagen godkändes han av senaten.

– En regelrätt ambassadör har större tyngd liksom bättre tillgång till presidentens öra än en tillförordnad. Hen tenderar därmed att med större frihetsgrader kunna representera sitt land, har UD:s presskommunikatör Rasmus Eljanskog, sagt i en tidigare intervju.

”Grattis! USA:s ambassad i Sverige ser fram emot att välkomna dig till Sverige snart”, skriver ambassaden på sin Twitter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.