Händelsen ska ha ägt rum på en fest på ett hotellrum för drygt ett år sedan. Foto: Stina Stjernkvist/TT

SD-kvinnan efter anklagelserna mot Peter Lundgren: Han har bett om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Peter Lundgren (SD) har erkänt att han tog en kvinnlig partikollega på brösten på en fest. Nu talar den kvinnliga kollegan ut i en kommentar som levererats av Sverigedemokraterna.

Expressen var först med att publicera uppgifterna om att Peter Lundgren ska ha utsatt en kvinnlig partikamrat för ett sexuellt ofredande på en fest förra året. Händelsen ska ha ägt rum på ett hotellrum i samband med ett partiarrangemang och Peter Lundgren har bekräftat att han la sin hand på kvinnans bröst.

– Vi var på ett hotellrum, en privat fest. Det blev en ganska blöt fest. Jag känner kvinnan i fråga sedan länge. Vi har pratat om det här efteråt och har åkt på semestrar till Spanien tillsammans. Det som hände var att vi blev lite närgångna i slutet av kvällen. Det var dumt så klart, säger han till Ekot.

Såväl Peter Lundgren som partiledaren Jimmie Åkesson har tonat ner händelsen. Nu uttalar sig även kvinnan om händelsen.

”Vid det här tillfället gjorde Peter en misstolkning och gick för långt. Jag sa ifrån och han slutade”, säger SD-kvinnan i en kommentar som SVT Nyheter har fått av Sverigedemokraternas pressavdelning.

Har åkt till Spanien tillsammans

Kvinnan och Peter Lundgren uppges vara vänner sedan länge och de umgås fortfarande privat.

”Jag och Peter känner varandra sedan gammalt. Vi har umgåtts privat och umgås fortfarande. Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare. Vi har fortfarande en bra relation där vi bland annat har rest ihop med våra respektive och setts vid andra tillfällen. För mig är detta redan utagerat sedan tidigare”.

Kristina Winberg, som petades från Sverigedemokraternas EU-lista i går, var på den aktuella festen och under måndagen kunde Expressen publicera en hemlig inspelning där hon och den andra SD-kvinnan pratar om händelsen.

– Det är ganska märkligt för det var inte så hon beskrev det för mig. Vad jag minns försvann vi ganska snabbt ifrån den här tillställningen för det blev ju väldigt krystat. Efteråt har vi pratat om det och hon har tänkt mycket på det och mått dåligt över det, säger hon om SD-kvinnans förklaring.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer