Johan Pehrson (L) ger inget tydligt ja till att stödja Kristersson i omröstningen på måndag. Foto: SVT.

Liberalerna kan inte lova Ulf Kristersson sitt stöd i statsministeromröstningen

Uppdaterad
Publicerad

Ännu kan inte Liberalerna lova att stödja Ulf Kristersson i en statsministeromröstning. Det säger L-ledaren Johan Pehrson till Expressen på torsdagen.

Med bara ett dygn kvar till talmannens deadline för Ulf Kristersson att sy ihop sitt regeringsunderlag stöter M-ledaren på patrull.

I en intervju med Expressen säger L-ledaren Johan Pehrson att stödet i en statsministeromröstning inte är säkrat förrän allt är klart.

Val 2022

– Det är det ju inte förrän allt är klart. Men jag har goda förhoppningar, säger han till tidningen.

– Jag hoppas jag kan nå dit.

Kan bli omröstning tidigast måndag

På en pressträff på onsdagen förklarade Ulf Kristersson att överenskommelsen mellan M, KD, SD och L var ”i princip” klar och att det bara återstår ”detaljer” att lösa.

Ulf Kristersson ska slutrapportera sina regeringsförhandlingar till talmannen Andreas Norlén klockan 11 på fredag. Om det då finns en överenskommelse om en ny moderatledd regering mellan de fyra partierna M, KD, L och SD, så kan en statsministeromröstning hållas på måndag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s Mats Knutson anser att dagens besked är ett bakslag för den potentiella regeringssamarbetet. Foto: SVT/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet