Foto: Stina Stjernkvist / TT

Liberalerna ställer in partiråd

Uppdaterad
Publicerad

Efter måndagens besked från Centerpartiet att man kommer rösta nej till Stefan Löfven som statsminister, har nu Liberalerna ställt in morgondagens planerade partiråd om regeringsfrågan, rapporterar Ekot.

Som en följd av det här beslutet står Liberalerna också fast vid att rösta på sin egen budgetmotion i riksdagen.

Beskedet innebär, som det ser ut nu, att Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma reservation kommer att röstas igenom, med stöd av Sverigedemokraterna. Vilket också innebär att partiet kommer att rösta nej till Stefan Löfven i en eventuell statsministeromröstning.

Regeringsbildningen

Ingen mittenkonstellation

– Vi har i dag tagit del av beskedet att Centerpartiet säger nej till Stefan Löfven. Det verkar därmed inte gå att komma fram med en mittenkonstellation. Efter att överenskommelsen har fallit, och vi därmed inte har något konkret förslag längre att ta ställning till, kommer vi inte att genomföra vårt partiråd i morgon, säger Elin Boberg, presschef för Liberalerna, till SVT Nyheter.

Liberalerna partiledare besviken

Jan Björklund har försökt få Liberalerna att förhandla om en uppgörelse med Socialdemokraterna. Under måndagen uttryckte han sin besvikelse på Twitter över ”att det inte verkar gå att komma fram med en mittenkonstellation”.

Tidigare under dagen sa Liberalerna att man ännu inte bestämt sig för hur man skulle rösta i statsminister- och budgetomröstningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regeringsbildningen

Mer i ämnet