Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag önskar att man kunde lämna regeringskansliet och komma ut och prata med människor som berörs av våldet”, säger Elisabeth Svantesson (M). Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

M: Inte en budget som kommer få ordning på Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna är kritiska till de delar av regeringens budget som redan presenterats. Många av satsningarna riktas åt fel håll, anser partiets ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson.

– Det här är inte en budget som kommer få ordning på Sverige, säger hon i Morgonstudion.

Enligt Svantesson kommer regeringens budget inte lyckas råda bot på de samhällsproblem som hon ser som högst prioriterade: gängkriminaliteten och den höga arbetslösheten.

– Då behöver man fokusera budgeten på just de här delarna. Men nu är det samma politik som lett oss hit, och därför menar jag att det här inte är rätt riktning, säger hon.

När det gäller coronarelaterade åtgärder ser Svantesson dock att det finns en samsyn mellan regeringen och Moderaterna.

Den så kallade familjeveckan är däremot ett exempel på en satsning som Moderaterna ser som felriktad.

– Många föräldrar som jag pratar med säger att de inte ens vågar släppa ut sina barn på lekplatsen. I den här budgeten satsar regeringen mer på familjevecka än på rättsväsendet. Det är tyvärr väldigt typiskt för den här regeringen, säger Svantesson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.