Magnus Natschkis mamma Fia Spännare tycker att 22-åringen bör få ett längre straff. Foto: SVT

Mamman: ”Tror inte på att 22-åringen blev tvingad”

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Natschski blev mördad av sin inneboende och vän, en 22-åring som hävdar att han blev tvingad av tre andra gärningsmän att utföra dådet. Magnus Natschkis mamma Fia Spännare köper inte hans historia.

Det var den 6 december 2017 som Magnus Natschki slogs ihjäl med en yxa av sin 22-årige vän. Han hittades efter ett par månader i en skogsdunge utanför Uddevalla.

22-åringen gick själv till polisen och berättade om hela händelseförloppet. Han menar att han blev tvingad, av för honom tre främmande män, att misshandla Magnus Natschki under flera timmar och att sedan slå ihjäl honom med en yxa.

Yxmordet i Uddevalla

”Bör få längre straff”

Enligt honom vågade han varken fly eller säga ifrån eftersom männen, som tidigare är dömda för flera våldsbrott, hotade honom och hans familj.

Magnus Natschkis mamma Fia Spännare har svårt att tro på 22-åringen. Hon menar att han hade flera möjligheter att fly och att 22-åringen bör dömas till längre fängelsestraff.

Se hela intervjun med Magnus Natschkis mamma i kvällens Veckans brott, SVT1 kl 21.00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Yxmordet i Uddevalla

Mer i ämnet