Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sakine Madon, politisk redaktör på VLT Foto: SVT

Sakine Madon om SSU-avslöjandena: ”Sett mellan fingrarna i ivern på mångfald”

Publicerad

Flera etablerade partier har drabbats av mångfaldspanik, och det visar sig bland annat i de avslöjanden som nu skakar det socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU. Det menar VLT:s politiska redaktör Sakine Madon som diskuterade saken i SVT:s Aktuellt under torsdagen.
– Man har sett mellan fingrarna i ivern på mångfald, sade hon i programmet.

Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU befinner sig mitt uppe i en turbulent tid. Detta efter en rad avslöjanden, i framförallt Expressen och Dagens Nyheter, om företrädare som uttryckt åsikter som SSU menar står i strid med förbundets egna värderingar.

Under torsdagens Aktuellt i SVT diskuterade Sakine Madon, politisk redaktör på Vestmanlands läns tidning, saken tillsammans med kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson (S).

Enligt Madon råder det inom flera etablerade partier en mångfaldspanik.

– Partierna vill ha representation och nå ut till nya väljargrupper. Därför har man sett mellan fingrarna i ivern på mångfald, säger Sakine Madon.

Ann-Sofie Hermansson (S) säger att det är obegripligt att medlemmar har kunnat uttrycka antisemitiska och homofobiska åsikter inom politiken.

– Vi har varit för snälla och naiva mot de som säger sig varit företrädare för vissa grupper i samhället. Ibland vill de inte demokratin väl. säger Ann-Sofie Hermansson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Turbulensen inom SSU

Mer i ämnet