Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Centerpartiet kommer hålla oss på halster ett tag till”, säger Elisabeth Marmorstein apropå att det är C som bestämmer vems förslag om höjda pensioner som kommer gå igenom. Foto: SVT

Marmorstein: Svårt att se att Lööf får sin vilja igenom

Uppdaterad
Publicerad

En bred överenskommelse om pensionerna istället för det budkrig som pågår just nu. Det efterfrågade centerledaren Annie Lööf i Morgonstudions partiledarutfrågning på fredagen. Något som antagligen inte kommer att bli verklighet enligt SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein.

Vid sidan av Nato har höjda pensioner seglat upp som en av vårens stora politiska frågor och det är Centerpartiet som avgör vilken höjning det blir här.

– Nu hoppas ju Annie Lööf att man ska kunna enas i pensionsgruppen och det skulle ju lösa hennes dilemma. Men jag tror inte riktigt på det där. Jag ser inte varför oppositionen till höger skulle vilja ge regeringen den segern med några månader till valet när de har förhandlat fram ett eget förslag, säger Elisabeth Marmorstein.

– Det lär nog bli så att det kommer avgöras den 15 juni då det är dags för budgetomröstningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet