Förra gången det var partiledardebatt i Agenda var den 7 oktober 2012. Foto: SVT

Ny partiledardebatt i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Den 5 maj är det åter dags för partiledardebatt.

Ledarna för riksdagens åtta partier möts på nytt i en direktsänd debatt i SVT:s Agenda.

Mats Knutson och Anna Hedenmo leder debatten.

Partiledardebatt i Agenda

– Det ska bli väldigt spännande att se hur Stefan Löfven tänker angripa alliansen, och vice versa. S-ledaren sitter ju inte i riksdagen så det är bara i Agendas studio som det största oppositionspartiets ledare möter sina motståndare i debatt, säger Anna Hedenmo.

–  Det här är något av vårens politiska höjdpunkt och den kommer i ett läge då partierna formar den politik som man ska gå till val på nästa år. Vår debatt kommer ju direkt efter vårbudgeten när först regeringen och sedan oppositionspartierna presenterar sina ekonomiska förslag i riksdagen, fortsätter Mats Knutson.

De partiledare som deltar i debatten är Fredrik Reinfeldt (M), Annie Lööf (C), Jan Björklund (FP), Göran Hägglund (KD), Stefan Löfven (S), Gustav Fridolin (MP), Jonas Sjöstedt (V) och Jimmie Åkesson (SD).

Agendas partiledardebatt direktsänds den 5 maj med start klockan 20.00.

Debatten pågår till klockan 22.00 med avbrott för Aktuellt mellan 21.00 och 21.15.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Partiledardebatt i Agenda

Mer i ämnet