Fredrik Lindström minns sin klasskamrat Ulf Kristersson. Foto: SVT Politikbyrån

På spåret-profilen om det okända dansnumret med Kristersson: ”Det blev en succé”

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte bara via politiken som Ulf Kristersson (M) hamnat i rampljuset. Moderatledaren har också dragit ned en del applåder med hjälp av sina danssteg.

– Det blev en stor succé faktiskt, han bjöd verkligen på sig själv. Lite till vår allmänna förvåning men också till vår stora glädje, säger komikern och den före detta skolkamraten Fredrik Lindström till Politikbyrån.

Det var när S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna skulle sätta upp en kabaret som Ulf Kristersson och Fredrik Lindströms väg korsades.

– Vi var så långt ifrån varandra kulturellt som man kan tänka sig. Jag var lite hårdrockare och han var väldigt långt gången i sin politiska karriär redan då som 17-åring, säger programledarprofilen Fredrik Lindström.

Politikbyrån

Trots det kanske lite svalare intresset för show blev det till slut ett framträdande med 60-talshitten ”You were made for me” av Freddie and The Dreamers. Men det var inte helt enkelt enligt Fredrik Lindström.

– Vi försökte övertyga Ulf att han var lik den där Freddie. Han var lite kort, hade glasögon och liknande bågar. Och till min stora förvåning lyckades vi övertyga honom till att göra ett nummer där han dansade och agerade till den där låten, säger Fredrik Lindström.

Se mer i videon ovan och i Politikbyrån: Förloraren som vann i SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politikbyrån

Mer i ämnet